Navike čitanja novina graĎana Osijeka

Tako su se engleske novine bavile slabostima francuske vojske, dok su se francuske bavile skandalima u Engleskoj, niti jedne ne pišući o stanju u vlastitoj ...

Navike čitanja novina graĎana Osijeka - Srodni dokumenti

Navike čitanja novina graĎana Osijeka

Tako su se engleske novine bavile slabostima francuske vojske, dok su se francuske bavile skandalima u Engleskoj, niti jedne ne pišući o stanju u vlastitoj ...

Navike čitanja novina graĎana Osijeka - FFOS-repozitorij

S obzirom na to da današnje novine moţemo pronaći i u tiskanom i u ... U elektroničkom obliku najčitanije su 24 sata, a nakon njih slijede Jutarnji list, Večernji.

navike čitanja i kupnje knjiga sveučilišne studentske populacije

Hrvatskoj kao i prodaja knjiga u prošlih nekoliko godina u procesu je stagnacije. ... kao i rabljenih naslova koji su dugo vremena skladišteni, kako bi se kupcima.

08.10.2017 Utrka Gradana 5 km

8 lis 2017 ... 0:20:53. 0:30:43. 0:35:27. 200. 8717 Cvita VILJAC. 2005 CRO. 0:21:21. 0:30:46. 0:35:27. 202. 8652 Romana PODHRAŠKI. 1969 CRO. 0:20:31.

pitanja i odgovora o pravima gradana Europske Unije

Povelja o temeljnim pravima. 29. Službe besplatne pravne pomoći o EU. 32 ... Osim toga, prema pravu Europske Unije, europski građani imaju i određena ...

pitanja i odgovora o pravima gradana Europske ... - Europski fondovi

Europska služba za građansku akciju, kako bi informirala i potakla hrvatske građane ... valjanu vizu i podnijeti zahtjev za boravišnu iskaznicu u roku od tri mjeseca od ... Boravišna iskaznica koja vrijedi najmanje pet godina bit će izdana u roku ... zdravstvena skrb primjenjuju zakonodavstvo svoje države članice. 23. Kako su ...

VJERODOSTOJNOST NOVINA

jom prema novinama: 24 sata – 401, Jutarnji list – 341, Večernji list. – 271, Vjesnik – 348. ... budući da je cijelu petu stranu zauzimala nagradna igra za čitatelje.

14.10.2018 Utrka Gradana 5 km - Zagreb Marathon 2018 | Results

14 lis 2018 ... 0:17:06. 0:32:19. 0:32:41. 36. 933 Silvija TEŽAČKI. 1980 CRO. 0:17:05 ... 0:18:12. 0:33:41. 0:34:29. 30. 19 Anita GIRIČEK. 1970 CRO. 0:17:26.

Prevencija u zaštiti novina - UNIRI

19 lip 2015 ... zadataka knjižnice pa je briga o svakom primjerku sastavni dio knjižničnoga poslovanja. ... http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/270810.html , posjećeno 14.5.2015. ... i grafički listovi, zemljopisne karte, plakati i oglasi.

TaBloDiZiraNje sTVarNosTi METAMORFOZA DNEVNIH NOVINA

online izdanjima novina postoji mogućnost ponovnog pristupa istim sadržajima, u ovakvom izdanju novina također postoji i mogućnost brisanja pojedinih ...

Popis mikrofilmiranih hrvatskih novina i časopisa - NSK

24 sij 2011 ... Novi Vinkovački tjednik. (Vinkovci, 1931.) 85.363adl.17. Novosti (Zagreb, 1907.) 85.118. Obćinski glasnik (Zagreb,. 1896.) 1901.-1902.; 1903.

ZAŠTITA OVRŠENIKA U SVJETLU NOVINA U OVRSI NA ...

19 srp 2017 ... Ključne riječi: ovrha na nekretnini, zaštita ovršenika, Europski sud za ljudska ... mjenama i dopunama Ovršnog zakona iz svibnja 2016. godine.14 ... Ako je ovršenik kao drugo sredstvo ovrhe bio predložio ovrhu na plaći, miro-.

digitalizacija i predstavljanje starih istarskih novina na [email protected]

Zavi~ajna zbirka Histrica Sveu~ili{ne knji`nice u Puli sadr`i tiskanu kulturnu ... Zbirka sadr`i djela o Istri, djela autora iz Istre, odnosno djela koja su do 1945. ... virtualno (“idealno”) “objedine” potpuno izdanje tih novina. ... ku “Glas Istre”: “Novo doba, veliki cyberspace, otvorilo je i nova vrata u tretmanu arhivirane periodike.

KATALOGIZACIJA NOVINA: POGLED KROZ KONCEPTUALNE ...

Ključne riječi: novine, novinska izdanja, katalogizacija, funkcionalni model, ... ke, Engleske ili Venecije, prijenos vijesti pisanih rukom postao je organiziran.

Tisak i digitalna tehnologija : Budućnost dnevnih novina

6 pro 2016 ... Tisak i digitalna tehnologija : Budućnost dnevnih novina ... Istraživanja provedena na modelima aplikacija novina za tablet uređaje pokazala su ...

Katarina Novina OKSIDACIJA MASTI U MESU I MESNIM ...

Vrijeme indukcije je broj sati potreban da mast dostigne peroksidni broj 5 mmol/kg. ... Feri ion može reagirati s oksi-hemom stvarajući met-hem: Fe3 Fe2 - ...

JEZIK OSJEČKIH NOVINA: BRANISLAV I GLAS SLAVONIJE

5 stu 2014 ... Kristina Krušelj, Ivana Mirošničenko: Jezik osječkih novina: Branislav i Glas Slavonije. 77. UDK 811.163.42:070(497.5 Osijek)(091). Pregledni ...

knjige u izdanju narodnih novina - Narodne novine

Udžbenik za visoke škole ... Zakon o komunalnom gospodarstvu (NN 68/18) - Zakon o cestama ... NARUDŽBA LIJEKOVA I SANITETSKOG MATERIJALA.

digitalizacija pisane baštine na primjeru novina mentor

... ZA INFORMACIJSKE ZNANOSTI. DÁVID KARÁCSONYI. DIGITALIZACIJA PISANE BAŠTINE NA PRIMJERU NOVINA. MENTOR: DR. SC. RADOVAN VRANA.

Analiza sadržaja dnevnih novina na primjeru zastupljenosti visokog ...

vodećih dnevnih novina pao je na Večernji list, 24 sata i Jutarnji list. Razlog ... Današnji ţivot suvremenog čovjeka je nezamisliv bez masovnih medija. Odnos.

novinarska profesija iz perspektive urednika hrvatskih dnevnih novina

U Hrvatskoj postoji 10 dnevnih listova: 24 sata, Jutarnji list, Večernji list, Novi list, ... izazovima s kojima se susreću današnje dnevne novine te se posljednja ...

Morfološka i sintaktička razina jezika novina i ... - FFOS-repozitorij

norma je nestabilna jer nam priručnici ne daju jasan odgovor (npr. kako se ... Zarez se piše pri izricanju suprotnosti ispred suprotnih veznika a, ali, nego, no i već ...

Drugi dohodak novina fd, sporta5a i umjetnika koii su osigurani kao ...

1 sij 2017 ... koje obavljaju djelatnost novinara, umjetnika ili djelatnost Sportaia i po toj su ... Ugovoreni bruto honorar za obavljenu umjetnidku uslugu iznosi.

Medijski prijepori u objavama hrvatskih dnevnih novina: primjer ...

15 pro 2017 ... Dalmacije od svibnja do prosinca 2013. godine, pokazat će i jesu li mediji ... perioda nakon referenduma, hrvatske dnevne novine često ... Slobodna Dalmacija je objavila najmanje medijskih objava o temi ... sadržaja pokazali su i kako je najveći broj naslova na naslovnim stranicama novina prilikom javne.

jakov novina utjecaj veličine piksela na senzoru na kvalitetu ...

... uređaje koji su reproducirali glazbu sa audio kazeta. Slika 14. Sony Ericsson K750i među prvima donosi autofokus. Izvor: http://www.marino-bobetic.iz.hr/. 33 ...

analiza pisanja domaćih i stranih novina o djelovanju hrvatske ...

New York. U New Yorku Julienne Eden Bušić radila je kao učiteljica, predavala je ... crteže njihove utrobe,bilježila koliko kilometara mogu letjeti samo s jednim punjenjem,a onda ... Tako je Boeing 727 bio čekao nekoliko sati na aerodromu u.

digitalizacija pisane baštine na primjeru novina mentor - darhiv

... ZA INFORMACIJSKE ZNANOSTI. DÁVID KARÁCSONYI. DIGITALIZACIJA PISANE BAŠTINE NA PRIMJERU NOVINA. MENTOR: DR. SC. RADOVAN VRANA.

Jezik prvih brojeva Bosansko-hercegovačkih novina iz 1878. godine

15 lip 2019 ... čaka izglasanoga ugovora Austro-Ugarska Monarhija dobila je ... smo i morfonološki pravopis i slovopis po uzoru na onaj zagrebačke filološke.

Osječki šaljivo-satirički listovi u zbirci novina Muzeja Slavonije

1862. pod nazivom "Podravski jež",a izdavač mu je zagorski posjednik Dragutin ... kako bezazlena dosjetka, šala i vic, postaju sve teži, znakovitiji, pa i opasniji.

ZAŠTITA STARIH NOVINA NA NOVIM MEDIJIMA Vesna Milčić Trajbar

je našlo u prijenosu na nove elektronske medije, koji su manje podložni oštećenjima ... Optički mediji spadaju u novu tehnologiju. Njihova gra a omogućuje da ...

Moc navike.indd

ZAŠTO RADIMO TO ŠTO RADIMO ... kako im se krv i električni impulsi kreću kroz mozak kada se ... kao da moram nešto promeniti, makar jedno nad čime ću.

Navike – stjecanje i mijenjanje

navike. Sam proces promjene navika zasniva se na promjeni rutin- ske radnje. Primjerice ... Ako je tako jednostavno, zašto onda svi ne jedemo jabuke?” ... kao na nešto što upravlja našim životima. Ipak, na njih se ... htjeli promijeniti lošu naviku te umjesto čokolade pojeli ... čeka četrnaesticu kako bi se popeli We- berovim ...

atomske navike - iLearn.rs

NAVIKE. Jednostavan i dokazan način za izgradnju dobrih i prekidanje loših navika ... rutina, nagrada” u knjizi „Moć navike” (The Power of Habit) autora Čarl-.

(Čitalačke navike-diplomski rad)

Tada više prepisivanje lektire od vršnjaka, iz Vodiča ili s Interneta ne bi bila naša stvarnost. To je osobito važno danas kada mladi sve više čitaju s kompjutorskih ...

Čitalačke navike-diplomski rad - darhiv

Tada više prepisivanje lektire od vršnjaka, iz Vodiča ili s Interneta ne bi bila naša stvarnost. To je osobito važno danas kada mladi sve više čitaju s kompjutorskih ...

KONZUMIRANJE ALKOHOLA KAO ŠTETNE NAVIKE U ...

Zaključak: Ispitanici su u velikom broju konzumirali alkohol. ... Ključne reči: alkohol mladi, loše navike, studenti. ... zvoju alkoholizma mladih: adolescencija,.

KIMSKE SVJETILJKE IZ OSIJEKA.

pripovijeda Herodot, da je u gradu Saisu „u noći za vrijeme svetkovine zapalio svatko mnogo žižaka pod vedrim nebom oko kuće unaokolo. Žišci su zdjelice.

Andrea Bilandžija PREHRAMBENE NAVIKE VEZANE UZ ...

Ukoliko pak muškarac želi smršaviti bit će skloniji tjelesnoj aktivnosti u ... donosi i brojne beneficije za zdravlje, kako svih osoba pa tako i studenata. Ono što je u ... Naglasak je bio na pripremi jela koja su se mogla jednostavno, brzo i jeftino spremiti kao ... prosječna tjelesna masa iznosila je 67,7±15,8 kg i visine 168±10 cm.

Prehrambene navike bolesnika liječenih hemodijalizom - Dr Med ...

Kako bi se stekao uvid u prehrambene navike bolesnika na hemodijalizi korišten je upitnik o učestalosti potrošnje namirnica (Senta et al. 2004). Upitnik se ...

Higijenske navike u očuvanju oralnog zdravlja

redovitog održavanja higijene usne šupljine. Ključne riječi: oralna higijena, oralno zdravlje, anketa. Zdravko Rajić. Jadranka Štefanac-Papić*. Mario Štambuk**.

Smanji potrosnju energije i promijeni navike

cijene su poznate pod imenom jeftina i skupa struja - tarifa, u računima ih možete ... Ljeti koristite roletne ili zavjese kao zaštitu od Sunca, čime ćete smanjiti ...

Moje dobre navike - razvrstavamo otpad

Moje dobre navike - razvrstavamo ... Moje dobre navike 3. 2 Moje dobre navike ... Sve sastojke potrebno je usitniti na dužinu do 5 cm kako bi se olakšao posao.

čitateljske navike djece od 5. do 8. razreda - unizg

16. Ovaj autor u trenutku pisanja knjige (2010. godine) imao je 51 godinu i koristio se Internetom. 10 godina. Tada je već osjećao utjecaj korištenja računala, ...

VODA – OSNOVA ŽIVOTA OSIJEKA

11 velj 2009 ... ključne riječi: voda, Osijek, vodoopskrba, Drava, vodovod ... 19. stoljeća na južnoj strani Kapucinske ulice nalazio se đeram ograđen živicama i.

Osijeka sonorilo prijelom.indd

Moj Osijek pun je sunca uz Dravu miran i tih, za sve nas ostatʼ će uvijek najljepša pjesma i stih. Najljepša pjesma, najljepši stih, najdraži. “Mia Osijek” (Moj.

Prehrambene navike oboljelih od upalnih bolesti crijeva (UBC) s ...

poimanje istih u kontekstu smanjenja simptoma bolesti. Ispitanici i metode: U presječno istraživanje, provedeno na području istočne Hrvatske u razdoblju od.

navike i interesi osnovnoškolske djece za bavljenje ... - Crosbi

Ljetna škola kineziologa Republike Hrvatske, Poreč, 27.-30.06.2018. 79. Djeca čije je iskustvo tijekom zimovanja bilo pozitivno, mogu razviti pozitivan stav.

informacijsko ponašanje i navike učenika osnovne škole

5. 1. UVOD. Pismenost se kroz povijest nije uvijek gledala na jednak način. ... pismenosti učenika trećih, petih i osmih razreda jedne osnovne škole te uočiti njihovo ... bili su: Da, uvijek; Ponekad; Ne provjeravam; Ne jer ne znam kako bih to ...

tjelesna aktivnost, prehrambene navike ... - FFOS-repozitorij

izgledu (SATAQ-3), Upitnik navika hranjenja (EAT-26), te semantički diferencijal za ispitivanje stava prema tjelesnoj aktivnosti. Rezultati pokazuju da ne postoji ...

Ivona Hanžić ZNANJE I NAVIKE VEZANE ZA UNOS ...

Ključne riječi: prehrambena vlakna, prehrambene navike, izvori prehrambenih vlakana, znanje o vlaknima, označavanje hrane. Rad sadrži: 32 stranice, 13 slika, ...

čitateljske navike djece od 5. do 8. razreda ... - darhiv - unizg

Najbolje čitaju upravo djeca iz obitelji u kojima se puno čita i u kojima knjige predstavljaju ... navikama tinejdžera (populacije od 13 do 19 godina). Istraživanja ...

navike i obilježja kockanja adolescenata u urbanim sredinama

nički rad, podatak da je u posljednjih 15 godina broj registriranih prodajnih mjesta priređivača igara na ... igra loto, TV Bingo i igre na automatima, a njih također trećina međusobno karta za novac te igra biljar ... je prikazana učestalost kockanja adolescenata, uočavamo da oni najčešće ... Loto listići (npr. loto 6/45, loto 7/39,.

navike u ishrani i uhranjenost studenata visokoškolskih ustanova ...

konzumira slane grickalice i više od 70% ispitanika se hrani u ob- jektima brze hrane, a u toku ispitnog roka ovi procenti se povećav- aju. Redovna konzumacija ...

Čitalačke navike učenika u osnovnoj i srednjoj školi

lektira toliki trn u oku mnogim učenicima i u osnovnoj i u srednjoj školi, odlučila sam par ... Parizu, Dr. Dolittle uglavnom zbog zanimljivosti radnje te mogućnosti.

prehrambene navike sportaša - Repozitorij Veleučilišta u Karlovcu

Većina ispitanika razumije značaj koji pravilna prehrana ima za zdravlje sportaša, ali nedovoljno znanje uzrokuje neadekvatan načina prehrane. Svaki sportaš ...

Informacijske potrebe i čitateljske navike ... - FFOS-repozitorij

28 Usp Information needs of women in prison with mental health issues. ... Slijede kriminalistički romani, ljubavni romani, strana književnost, domaća književnost ...

ČITANJA DRŽIĆA

Zbornik radova o Marinu Držiću (1508-2008). (HAZU, Zagreb, 2008., ur. N. Batušić i D. Fališevac). Leksikon MARINA DRŽIĆA. (Leksikografski zavod Miroslav ...

Radost čitanja

vrtiću u području poticanja senzibili- teta i interesa za ... tualiziramo mnoga pitanja vezana uz knjigu, čitanje ... jetu, Pale sam na svijetu, Najotmjeniji div u gradu ...

KELTI NA PODRUČJU OSIJEKA Jasna Šimić

Kr., kada je poduzet veliki pohod prema jugoistoku, u kojem su sudjelovala različita keltska plemena kao i starosjedilački narodi – Panoni, Dačani, Tračani itd.

turistička zajednica grada osijeka - TZ Osijek

2 pro 2017 ... Osijek i TZ grada Osijeka u Sunčanoj ulici u Osijeku. Festival je ... obilježavanja Dana grada Osijeka i isticanja njegovih simbola, znamenitosti i.