Ljudske živote branimo zajedno - Suboticke Novine

8 мар 2019 ... vac se uspavao, a zora je svanula. ... gradskim novinama da je on jedan od glavnih or- ... la muža po imenu Murta koji je po zanimanju bio.

Ljudske živote branimo zajedno - Suboticke Novine - Srodni dokumenti

Ljudske živote branimo zajedno - Suboticke Novine

8 мар 2019 ... vac se uspavao, a zora je svanula. ... gradskim novinama da je on jedan od glavnih or- ... la muža po imenu Murta koji je po zanimanju bio.

133 od 04-10-2019 - Suboticke Novine

7 окт 2019 ... GUBITAK KOSE I DRUGO); Radiotalasi (BRADAVICE,. KONDILOMI ... botici bila Ana Prčić. Od pionirske ... SEĆANJE. ZORAN TOMAŠKOVIĆ.

107 od 29-03-2019 - Suboticke Novine

15 мар 2019 ... nje puške, to me psihološki dotuklo. Sunce ... nije od lovačkih društava sa 247 lovaca, ali broj opada ... Robne tezge su namenjene prodaji zanatskih proizvoda i/ili druge robe široke po- trošnje, koje ... -Prodajem polovne cre-.

102 od 22-02-2019 - Suboticke Novine

8 феб 2019 ... mlevene orahe, šećer u pra- hu, žumance i ... -Prodajem renoviranu kuću u Kireškoj ulici od ... me za značke, kupujem knjige i medalje o fud-.

140 od 22-11-2019 - Suboticke Novine

8 нов. 2019 ... godina od rođenja Petra Prvog Karađorđevića. „Postavka je ... Dr Branko Rudić, specijalista plastične, rekonstruktivne ... (P-665). CECILIJA.

Put ka vrhu - Suboticke Novine

4 јан 2019 ... koji od grada do Palića voze putni- ke na pune plaže ... -Imam „pun kofer“ tih zapisa, ali šta vredi ... čarka Planinarskog kluba Spar- tak, prva je ...

oblikovanje svetlosti - Suboticke Novine

20 нов. 2018 ... Jesenja akcija. Posle Tavankuta, gde se akcija završava 19. oktobra, od pone- ... Danas su u modi „delimano“,. „cepter“, inox posuđe sa provid-.

tamburica u genima - Suboticke Novine

22 мар 2019 ... mljoradnik u Žedniku pam- ti. Kako saznajemo i ove go- dine, kukuruz će na ... Nedostaješ! Zauvek ćeš ostati u našim srcima! Tvoji najmiliji.

SVEČANO OBELEžEN DAN GRADA - Suboticke Novine

6 сеп 2019 ... napravi taranu recept može da pronđe u tradicionalnom „Fe- stivalskom ... Udarnik Višnjevac: Sekulić,. Đorđević, Rađenovićá (Tot), Sta-.

otvoren lidl u Subotici - Suboticke Novine

12 окт 2018 ... laznike i ulazili u tuđe kuće u akciji „od vra- ta do vrata“ i sada da nemaju posla. I oni zna- ju da je broj radnih mesta u državnoj službi.

ludoški luk bolјi od kineskog - Suboticke Novine

14 сеп 2019 ... pogačice,zvane langošice. Sećam se i onih trauma koje smo imali prilikom izlaska iz. Mađarske. I onih po co dan ponavljanih reči „Imate li šta ...

iz pokrajine dve milijarde subotici - Suboticke Novine

27 сеп 2019 ... Višnjevca, Bačkog Dušanova, ambulanta Tavankut - za ... Udarnik Višnjevac: Seku- lić, Knežević R. ... recept za dugotrajni razvoj i dobre rezul-.

nedelja poSvećena deci - Suboticke Novine

5 окт 2018 ... Godine, sada iza nas. U to vreme ... *Prodajem grožđe. 270 kg, 1 kg ... za, crnog i belog luka, tikvica, kupusa ... đu ostalog tu je turšija, pekmez.

Lovci U dosLUhU s prirodom!str 9w - Suboticke Novine

28 дец 2018 ... tlu“, „Svirajte mi jesen stiže dunjo moja“ i još mno- gi drugi. Đorđe Balašević je nastupio u Subotici pre tačno 40 godina na Omladinskom ...

da se radujemo malim stvarima - Suboticke Novine

20 дец 2019 ... selinović 2, Peić (libero), Seizović 5, Simić, Nestorović,. Dulić, Radosavljević 4 ... hodna za sredstva za higijenu, pelene... Super liga Srbije za ...

UkUsi i mirisi tradicije - Suboticke Novine

31 авг 2018 ... kratka biografija sa ostvarenim rezultatima ... Kristina Rudić Vranić, dipl. inženjer zaštite život- ne sredine i ... MAČKOVIĆ CECILIJA. 1943-2018.

Snažna veza zajedništva - Suboticke Novine

14 дец 2018 ... daje da je tetka njenog supruga vozila bicikl kada su je ... Guralica je bolje rešenje iz više razloga, ali je treba koristiti tek kada dete po-.

najskuplja kupovina na „crno“ - Suboticke Novine

26 сеп 2019 ... od ove teme beži „ko đavo od krsta“. Mene, Mitrovićev ... dagoga crtanja, Milenka Kosa- novića ... „Istis Didie” sa grlom Violetta koje se nalazi u ...

Sahranjivanje komunalnom preduzeću ... - Suboticke Novine

28 феб 2020 ... stepeništa, vrata i sve u ovom objektu krase detalji ... vese, harmo/garažna vrata ... baleri Spartak Ždrepčeve krvi uradili su veliki posao. Na-.

Jabuka traži nežnu ruku - Suboticke Novine

13 окт 2018 ... Jabuka traži nežnu ruku ... —Ne postoji nikakvo „bunjevačko pita- nje”, niti „sukob identiteta” ... na 3.000 metara, a bilo je to i fina- le „SRB Open ...

Za ljuBav niKad nije Kasno! str. 13 - Suboticke Novine

9 нов. 2018 ... Miloš C. je krenuo iz Subotice 2. novembra, u večer- njim satima, a na ... davno došla iz rodnog Mostara i ... Hercegovka, odmah je objasnila.

FIlmOVI SU OGleDAlO VRemenA U kOJem ... - Suboticke Novine

2 авг 2019 ... •Tajna u izrade tambure je u zvu- ku. Najbolje drvo za izradu tambu- re je javor usečen na 1.500 metara nadmorske visi- ne i od 100 staba-.

Kuća zdravlja preokretom do titule - Suboticke Novine

28 јан 2019 ... je „matorom žutom kučkom koja se usuđuje ... mac i skelet čamca. Volela bih da ... sele krastavce na kocke a maline na kolutove. Sve pomešati sa ... šlag krema od vanile, 8 štangli čokolade, 6 kašika ruma, 2 limuna. Priprema: ...

žestok okršaj sPartaka i zvezde - Suboticke Novine

1 јан 2019 ... ROLOMONT ro- letne AL i PVC, vene- cijaneri, trakaste za- vese, harmo/garažna vrata, komarnici, pa- nelne zavese, tende..-. Miloša Obilića 19.

Subotički projekti na Sajmu u Minhenu - Suboticke Novine

11 окт 2019 ... u tegli i da znaš, kad si je i od kog, a verovat- no ću u ... uzgoj i čuvanje retkih i zakonom zaštićenih životinja i tek ... kala da me ne vidi. Bilo je ...

pacovskim kanalima ispod žice - Suboticke Novine

6 дец 2019 ... ne u četvrtak i petak, 5. ... Lidl Srbija i Crvenik krst Subotica zajednički pomažu ... akcije. “Lidl” i Crveni krst Subotica kažu da se pomoć najugro-.

Subotica proslavila svoj 239. rođendan - Suboticke Novine

7 сеп 2018 ... i ove godine naša akcija uspeti a tu je i ... cije - neke patike imaju male rupe za ventilaciju stopala. Poželjno je ... masažer jastuk shiatsu-.

stižu prvaci željni znanja - Suboticke Novine

29 мар 2019 ... fišu i do detalja pre- gledaju na posebnom poligonu koji je pro- ... vci hrane preko Narodne kuhinje, osiguranji- ma penzionera za posmrtni fond ...

PaLIćKI FestIvaL žIvI reaLnost - Suboticke Novine

26 јул 2019 ... „Haljine sam obično nasleđivala od se- stara. U to vreme ... i svetska prvakinja u kik-boksu, a sada se ostvaruje i u boksu gde, istina, ima manje ...

Novi autobusi za bolji prevoz Subotičana - Suboticke Novine

4 окт 2019 ... Razgovor sa Bojanom Šoralovim ... liko godina da kocke kojima je ulica popločana propadaju i da se is- ... u sportu, ali i kao veliki boem. sport.

Zavičajna zajednica Republike Srpske Subotica ... - Suboticke Novine

30 јан 2019 ... Subotica, Maksima Gorkog 8, tel: 024/553- ... Kocke. Prokeš je ovu kuću namenio izdavanju vojsci kao kasar- ... selju Mala Bosna, pored posto-.

U sportske terene i hale uloženo 220 miliona - Suboticke Novine

13 мар 2020 ... Uskrs! Nove mere vlade Srbije povodom širenja korona virusa u Srbiji ... Radno vreme Kol-centara je od 8 do 22 časa ... Filipa Barnu Spar-.

Stotine Subotičana na trgu za Badnje veče - Suboticke Novine

10 јан 2020 ... odlična brana protiv nametlji- vih prodavaca“. ... Dupla briškula se igra udvo- je. Snop ima 40 karti u ... treba dece, umesto kompjutera, tableta!

„Zavičajni dani” u duhu umetnosti i folklora - Suboticke Novine

23 авг 2019 ... specijalisti i magistri nauka za bioenergiju. To ga je i “prelomilo” da kupi dušek ... se mnogo toga može naučiti i upravo taj lep glas rezultat je da ...

u nedelju izbori za nacionalne savete manjina! - Suboticke Novine

1 нов. 2018 ... Alen, Sanela i Bojan Horvat. Stefan, Sanja i Danilo Svilar. Rolan (Roland) Erika i Tibor (Tibor). Kereši (Kőrösi). David, Eleonora i Darko ...

Dužijanca je biSer u Snopu klaSja Srbije! - Suboticke Novine

16 авг 2019 ... ke vode. U posebnoj posudi skuvati pirinač. Kad je luk izdinstan do- dati gambore (ili morkse plodone), sve izmešati i pržiti 10 do 15 mi- nuta.

kako nas je čika Milenko ponovo okupio - Suboticke Novine

10 дец 2018 ... javi neki bogati političar, a treba javnosti obja- sniti otkuda su stigli milioni. Evo i ovaj lokal- ni D.Đ, što je opljačkao Fudbalski klub „Spar-.

Stomatolozi spašavaju živote

LEUKOPLAKIJA, ERITROPLAKIJA, ORALNI LIHEN PLANUS, AKTINIČKI HEILITIS i SUBMUKOZNA FIBROZA (Azija). Zašto je bitno prepoznati prekanceroze u ...

telesná výchova a šport v živote človeka recenzovaný zborník ...

HRUBÁ, D. – KACHLĹK, P. 1999. Konzum alkoholu a drog u školních dětí. ... trend v zavádzaní trampolín do rekreačných a športových zón, či záhrad. Ich vysokú.

Zajedno u Kristu Zajedno u Kristu - kroatenseelsorge in deutschland

31. hrvatsko marijansko hodočašće ... sveta suk nja-tunika Isusova, ili prim- ... pozdravljam ljubljenu hrvatsku zemlju i, ... započeo je gospodarski forum o temi.

LJudske mogućnosti i ograničenja

Usporeni puls. 11. Hipotenzija je? 1. Nizak krvni pritisak. 2. Ubrzani puls. 3. Visok krvni pritisak. 4. Usporeni puls. 12 Normalni krvni pritisak kod mlađih, zdravih ...

Ljudske potrebe i sukob

4 дец 2014 ... Ljudske potrebe i rešavanje sukoba ... Teorije osnovnih ljudskih potreba i sukobi ... Osnovne, ontološke (genetske) potrebe „višeg nivoa”:.

ljepota ljudske duše - Harša

Osho,. Allan Watts je jednom opisao svemir sljedećim riječima,. “To je kao da se Bog igra. ... ozne knjige i davao sam značenje koje je u potpunosti moje.

Skrivena povijest ljudske vrste

U svom opsežnom djelu Forbidden Archaeology ("Zabranjena arheologija"), Cremo i Thompson su pružili zapanjujući opis nekih dokaza, koji su nekoć bili ...

dostojanstvo ljudske osobe - Misije

ptice nebeske i ribe morske, i što god prolazi stazama morskim. Jahve, Gospode naš, divno je ime tvoje po svoj zemlji! Motivacija a) Psalam koji smo upravo ...

Ljudske potrebe i društvene vrijednosti

a njihovo uporište nisu toliko ljudske potrebe, koliko elementarni instinkti ... cijalnog interesa poprima oblik osnovne, dominantne vrijednosti, koja se svi.

Ljudske ţrtve u prapovijesti - FFOS-repozitorij

Kroz bakreno, brončano i ţeljezno doba ljudske se ţrtve najčešće veţu uz metalurgiju. Ljudi su ţrtvovali druge ljudi kako bi iskazali zahvalnost bogovima na bakru ...

ETIČKI PRISTUP PROBLEMATICI LJUDSKE SEKSUALNOSTI

Sade, D. A. F. de (2004): Justine ili Nedaće kreposti. Zagreb: Globus media. Schopenhauer, Arthur (1925): Metafizika spolne ljubavi. Zagreb: Izdanje „Narodne.

Oznake, značke in odlikovanja Jugoslovanske ljudske armade (JLA)

Vsebina: A) Oznake činov JLA ... Sodelavec nove rubrike OZNAKE, ZNAČKE IN ODLIKOVANJA je zbiratelj ... Red za vojne zasluge z veliko zvezdo (1. stopnje) ...

obravnava ljudske in avtorske pesmi v predšolskem ... - PeFprints

Eno besedilo ima tako več melodij, lahko pa ena melodija služi tudi za več različnih besedil. Primer različice ljudske pesmi Pleši pleši črni kos: 1. različica:.

kapacitet planete i razvoj ljudske civilizacije the capacity of the ...

ima oko 2,8% od ukupne količine vode na Zemlji. Pošto broj stanovnika na planeti Zemlji neprekidno raste, a sa njim i ljudske aktivnosti, nastaju velike promene ...

Stakleni privjesak u obliku ljudske glave iz Nadina Prilog ...

[email protected] Izvorni znanstveni rad. Prapovijesna arheologija. Original scientific paper. Prehistoric archaeology. UDK/UDC 748:904](497.5 Nadin)”-05/-02”.

Analizadječjihcrteža ljudskefigureiusporedba sroditeljskim ...

29 stu 2010 ... Dječji crteži ljudske figure analizirani su na temelju emocionalnih indikatora koje je utvrdi- la Elizabeth Koppitz. Za prikupljanje roditeljskih ...

Knjiga o temeljima ljudske civilizacije i ljudskom biću kao njenom ...

Frojd je imao sličan stav o Edip ovoj p riči onako kako ju je dramatizo- vao Sofokle u svom delu Kralj Edip. Frojd kaže: „Kralj Edip predstavlja tragediju sudbine.

MOJCA POKRAJCULJA (radijska igra po motivih koroške ljudske ...

Medve, draga moja, dobra Mojčka, sva kot dva prisrčna, ... LISICA (užaljeno): Prav, naj vama bo! A povem vama: to ni ... Lahko noč, prijatelji! VSI: Lahko noč!

intezitet korišcenja reusrsa bitnih za život i opstanak ljudske vrste

Rezime: Prirodni resursi su ograničeni, bilo da se radi o neobnovljivim ili obnovljivim resursima. Planeta Zemlja ima svoj prirodni kapacitet i on je datost za ...

unapre enje ljudske sigurnosti a ugro ene ajednice u jugo apadnoj ...

Children and Youth “Duga“ Djordje Bozovic, the representative institucija Vlade ... Kožar, predstavnik sela Vražegrnci, Đorđe Božović, predstavnik. Centra za ...

župan, Franc Vovk Izjemen večer ljudske pesmi Na G - Občina ...

Veste, se opravičujem, saj nočem nič slabega po- vedati, ampak, ta izraz je zame podobno prazen kot strategija ... tega najlona, pletene šal in copatke, voščilni-.

šašava besmrtnost i garava smrt: predstava ljudske smrti u poeziji za ...

uvid da pesme Garavog sokaka „nisu prisutne u školskim programima, za razliku od ... reklo bi se da je Besmrtna pesma izrazito dijaloška i komunikativna.

Uzrok, svrha i cilj ljudske patnje, nesreće i boli - Akademija Vječnog ...

vječnog Božanstva i prema tome ne može lako prepoznati kako dobro i mudro je sve bilo uređeno za ... otkloniti, budući da se smanjuje u onoj mjeri kako čovjek u sebi Ljubav stimulira do najvećeg širenja. ... protivnika (Sotonu). Onda će on ...