„Zavičajni dani” u duhu umetnosti i folklora - Suboticke Novine

23 авг 2019 ... specijalisti i magistri nauka za bioenergiju. To ga je i “prelomilo” da kupi dušek ... se mnogo toga može naučiti i upravo taj lep glas rezultat je da ...

„Zavičajni dani” u duhu umetnosti i folklora - Suboticke Novine - Srodni dokumenti

„Zavičajni dani” u duhu umetnosti i folklora - Suboticke Novine

23 авг 2019 ... specijalisti i magistri nauka za bioenergiju. To ga je i “prelomilo” da kupi dušek ... se mnogo toga može naučiti i upravo taj lep glas rezultat je da ...

Put ka vrhu - Suboticke Novine

4 јан 2019 ... koji od grada do Palića voze putni- ke na pune plaže ... -Imam „pun kofer“ tih zapisa, ali šta vredi ... čarka Planinarskog kluba Spar- tak, prva je ...

102 od 22-02-2019 - Suboticke Novine

8 феб 2019 ... mlevene orahe, šećer u pra- hu, žumance i ... -Prodajem renoviranu kuću u Kireškoj ulici od ... me za značke, kupujem knjige i medalje o fud-.

107 od 29-03-2019 - Suboticke Novine

15 мар 2019 ... nje puške, to me psihološki dotuklo. Sunce ... nije od lovačkih društava sa 247 lovaca, ali broj opada ... Robne tezge su namenjene prodaji zanatskih proizvoda i/ili druge robe široke po- trošnje, koje ... -Prodajem polovne cre-.

140 od 22-11-2019 - Suboticke Novine

8 нов. 2019 ... godina od rođenja Petra Prvog Karađorđevića. „Postavka je ... Dr Branko Rudić, specijalista plastične, rekonstruktivne ... (P-665). CECILIJA.

133 od 04-10-2019 - Suboticke Novine

7 окт 2019 ... GUBITAK KOSE I DRUGO); Radiotalasi (BRADAVICE,. KONDILOMI ... botici bila Ana Prčić. Od pionirske ... SEĆANJE. ZORAN TOMAŠKOVIĆ.

tamburica u genima - Suboticke Novine

22 мар 2019 ... mljoradnik u Žedniku pam- ti. Kako saznajemo i ove go- dine, kukuruz će na ... Nedostaješ! Zauvek ćeš ostati u našim srcima! Tvoji najmiliji.

oblikovanje svetlosti - Suboticke Novine

20 нов. 2018 ... Jesenja akcija. Posle Tavankuta, gde se akcija završava 19. oktobra, od pone- ... Danas su u modi „delimano“,. „cepter“, inox posuđe sa provid-.

Sahranjivanje komunalnom preduzeću ... - Suboticke Novine

28 феб 2020 ... stepeništa, vrata i sve u ovom objektu krase detalji ... vese, harmo/garažna vrata ... baleri Spartak Ždrepčeve krvi uradili su veliki posao. Na-.

Snažna veza zajedništva - Suboticke Novine

14 дец 2018 ... daje da je tetka njenog supruga vozila bicikl kada su je ... Guralica je bolje rešenje iz više razloga, ali je treba koristiti tek kada dete po-.

ludoški luk bolјi od kineskog - Suboticke Novine

14 сеп 2019 ... pogačice,zvane langošice. Sećam se i onih trauma koje smo imali prilikom izlaska iz. Mađarske. I onih po co dan ponavljanih reči „Imate li šta ...

iz pokrajine dve milijarde subotici - Suboticke Novine

27 сеп 2019 ... Višnjevca, Bačkog Dušanova, ambulanta Tavankut - za ... Udarnik Višnjevac: Seku- lić, Knežević R. ... recept za dugotrajni razvoj i dobre rezul-.

SVEČANO OBELEžEN DAN GRADA - Suboticke Novine

6 сеп 2019 ... napravi taranu recept može da pronđe u tradicionalnom „Fe- stivalskom ... Udarnik Višnjevac: Sekulić,. Đorđević, Rađenovićá (Tot), Sta-.

nedelja poSvećena deci - Suboticke Novine

5 окт 2018 ... Godine, sada iza nas. U to vreme ... *Prodajem grožđe. 270 kg, 1 kg ... za, crnog i belog luka, tikvica, kupusa ... đu ostalog tu je turšija, pekmez.

da se radujemo malim stvarima - Suboticke Novine

20 дец 2019 ... selinović 2, Peić (libero), Seizović 5, Simić, Nestorović,. Dulić, Radosavljević 4 ... hodna za sredstva za higijenu, pelene... Super liga Srbije za ...

UkUsi i mirisi tradicije - Suboticke Novine

31 авг 2018 ... kratka biografija sa ostvarenim rezultatima ... Kristina Rudić Vranić, dipl. inženjer zaštite život- ne sredine i ... MAČKOVIĆ CECILIJA. 1943-2018.

najskuplja kupovina na „crno“ - Suboticke Novine

26 сеп 2019 ... od ove teme beži „ko đavo od krsta“. Mene, Mitrovićev ... dagoga crtanja, Milenka Kosa- novića ... „Istis Didie” sa grlom Violetta koje se nalazi u ...

otvoren lidl u Subotici - Suboticke Novine

12 окт 2018 ... laznike i ulazili u tuđe kuće u akciji „od vra- ta do vrata“ i sada da nemaju posla. I oni zna- ju da je broj radnih mesta u državnoj službi.

Lovci U dosLUhU s prirodom!str 9w - Suboticke Novine

28 дец 2018 ... tlu“, „Svirajte mi jesen stiže dunjo moja“ i još mno- gi drugi. Đorđe Balašević je nastupio u Subotici pre tačno 40 godina na Omladinskom ...

Ljudske živote branimo zajedno - Suboticke Novine

8 мар 2019 ... vac se uspavao, a zora je svanula. ... gradskim novinama da je on jedan od glavnih or- ... la muža po imenu Murta koji je po zanimanju bio.

Kuća zdravlja preokretom do titule - Suboticke Novine

28 јан 2019 ... je „matorom žutom kučkom koja se usuđuje ... mac i skelet čamca. Volela bih da ... sele krastavce na kocke a maline na kolutove. Sve pomešati sa ... šlag krema od vanile, 8 štangli čokolade, 6 kašika ruma, 2 limuna. Priprema: ...

PaLIćKI FestIvaL žIvI reaLnost - Suboticke Novine

26 јул 2019 ... „Haljine sam obično nasleđivala od se- stara. U to vreme ... i svetska prvakinja u kik-boksu, a sada se ostvaruje i u boksu gde, istina, ima manje ...

Subotica proslavila svoj 239. rođendan - Suboticke Novine

7 сеп 2018 ... i ove godine naša akcija uspeti a tu je i ... cije - neke patike imaju male rupe za ventilaciju stopala. Poželjno je ... masažer jastuk shiatsu-.

žestok okršaj sPartaka i zvezde - Suboticke Novine

1 јан 2019 ... ROLOMONT ro- letne AL i PVC, vene- cijaneri, trakaste za- vese, harmo/garažna vrata, komarnici, pa- nelne zavese, tende..-. Miloša Obilića 19.

stižu prvaci željni znanja - Suboticke Novine

29 мар 2019 ... fišu i do detalja pre- gledaju na posebnom poligonu koji je pro- ... vci hrane preko Narodne kuhinje, osiguranji- ma penzionera za posmrtni fond ...

Jabuka traži nežnu ruku - Suboticke Novine

13 окт 2018 ... Jabuka traži nežnu ruku ... —Ne postoji nikakvo „bunjevačko pita- nje”, niti „sukob identiteta” ... na 3.000 metara, a bilo je to i fina- le „SRB Open ...

pacovskim kanalima ispod žice - Suboticke Novine

6 дец 2019 ... ne u četvrtak i petak, 5. ... Lidl Srbija i Crvenik krst Subotica zajednički pomažu ... akcije. “Lidl” i Crveni krst Subotica kažu da se pomoć najugro-.

Za ljuBav niKad nije Kasno! str. 13 - Suboticke Novine

9 нов. 2018 ... Miloš C. je krenuo iz Subotice 2. novembra, u večer- njim satima, a na ... davno došla iz rodnog Mostara i ... Hercegovka, odmah je objasnila.

FIlmOVI SU OGleDAlO VRemenA U kOJem ... - Suboticke Novine

2 авг 2019 ... •Tajna u izrade tambure je u zvu- ku. Najbolje drvo za izradu tambu- re je javor usečen na 1.500 metara nadmorske visi- ne i od 100 staba-.

Subotički projekti na Sajmu u Minhenu - Suboticke Novine

11 окт 2019 ... u tegli i da znaš, kad si je i od kog, a verovat- no ću u ... uzgoj i čuvanje retkih i zakonom zaštićenih životinja i tek ... kala da me ne vidi. Bilo je ...

U sportske terene i hale uloženo 220 miliona - Suboticke Novine

13 мар 2020 ... Uskrs! Nove mere vlade Srbije povodom širenja korona virusa u Srbiji ... Radno vreme Kol-centara je od 8 do 22 časa ... Filipa Barnu Spar-.

u nedelju izbori za nacionalne savete manjina! - Suboticke Novine

1 нов. 2018 ... Alen, Sanela i Bojan Horvat. Stefan, Sanja i Danilo Svilar. Rolan (Roland) Erika i Tibor (Tibor). Kereši (Kőrösi). David, Eleonora i Darko ...

Novi autobusi za bolji prevoz Subotičana - Suboticke Novine

4 окт 2019 ... Razgovor sa Bojanom Šoralovim ... liko godina da kocke kojima je ulica popločana propadaju i da se is- ... u sportu, ali i kao veliki boem. sport.

Dužijanca je biSer u Snopu klaSja Srbije! - Suboticke Novine

16 авг 2019 ... ke vode. U posebnoj posudi skuvati pirinač. Kad je luk izdinstan do- dati gambore (ili morkse plodone), sve izmešati i pržiti 10 do 15 mi- nuta.

kako nas je čika Milenko ponovo okupio - Suboticke Novine

10 дец 2018 ... javi neki bogati političar, a treba javnosti obja- sniti otkuda su stigli milioni. Evo i ovaj lokal- ni D.Đ, što je opljačkao Fudbalski klub „Spar-.

Stotine Subotičana na trgu za Badnje veče - Suboticke Novine

10 јан 2020 ... odlična brana protiv nametlji- vih prodavaca“. ... Dupla briškula se igra udvo- je. Snop ima 40 karti u ... treba dece, umesto kompjutera, tableta!

Zavičajna zajednica Republike Srpske Subotica ... - Suboticke Novine

30 јан 2019 ... Subotica, Maksima Gorkog 8, tel: 024/553- ... Kocke. Prokeš je ovu kuću namenio izdavanju vojsci kao kasar- ... selju Mala Bosna, pored posto-.

univerzitet umetnosti u beogradu fakultet muzičke umetnosti katedra ...

„Tintinabuli” – etimologija i (dopisano) značenje / 446. 2.3.3. ... Arbos / Festina Lente / Orient & Occident. / 460 ... Festina lente (1988) i Orient & Occident (2000).

univerzitet umetnosti fakultet muzičke umetnosti katedra za ...

237 Punktualizam (lat. punctum – tačka), odnosno poentilizam (franc. point – tačka) što je istoimeni naziv za analognu slikarsku tehniku neoimpresionizma (Žorž ...

Istorija umetnosti Časopis ,,Istorija umetnosti starog i srednjeg veka

pločice raznih oblika s uzorcima, dok su Seldžuci kasnije dodali glazuru i boju. Uvedena je i umetnost ... marokanske arhitekture. Unutrašnja vrata su obično ...

Slatki dani, strašni dani:iz Memoara jednog skojevca, dio I. - Gordogan

Ti si majski (rajski?) cvijet/ Tebe voli svijet/ Tebe volim ja/. I više nikoga! — Ponoć/ Oko mene svud je tama/ A Marijana spava sama/. Na prvi randevu. Refren: O ...

Katalog 52. MSF - Međunarodna smotra folklora

Upravo su Banovina, Pounje i blisko im Pokuplje i Posavina područja ... usmjerena na iskorištavanje materijala karakterističnih za taj prostor – drvo, metal, glina.

52. Međunarodna smotra folklora - Culturenet.hr

22 srp 2018 ... do danas očuvali svoju vjeru i pjesme te iznimno rijetku i specifičnu žensku narodnu nošnju, ... preuzimali lokalni izričaj slavonske kulturne baštine i prenosili ga u svoj kraj. ... choruses and the kolo, walked mixed circle dance ...

međunarodna smotra folklora - Croatia Times

BAZENI. BAZEN UTRINA. Adresa: Kombolova 4 a, Zagreb. Telefon: 01/6421-400 ... Radno vrijeme: 12.00 - 22.00 h ... jski bazen s pet skakaonica i trib-.

tipovi interpolacije folklora u dječjim stihovima miroslava dolenca ...

SNOBOKI. Pital sem Maricu: - Boş mi żena?! Boş mi żena?! - Kak da ne bi! To narişi z prstom sebi! 7 O żivotnodramatskoj zbilji oko osnivanja braćne zajednice ...

Društvo izvornog folklora Koprivnički Ivanec – 90 godina ... - Srce

mnijim nijansama od jarke do zagasite crvene te tamnije višnjovei vinskeboje. Ostale boje iva- nečkog vezasu bijela, plava, ljubičasta, zelena, narančasta i crna.

Utjecaj folklora koprivničke Podravine na kulturnu scenu u Hrvatskoj

1 srp 2018 ... Naime, folklor je spoj tradicionalne pjesme, plesa, običaja i nošnje. Primjerice ... Koje biste podravske pjesme i plesove istaknuli kao najbolje ...

Izložba rukotvorina i smotra folklora povodom Dana općine - icv

24 lip 2018 ... Lozan i Vukosavljevica, a što se tiče školstva za sanaciju ... sve” Mladost Vukosavljevica ... no Polje – Mladost Vukosavljevica 2:0,. Omladinac ...

Krštenje u Duhu

ono što zovemo „krštenje u Duhu U sv. misi postoje brojni zazivi gdje potvrđuju. U sakramentu krštenja. Svetom". U vrijeme rane Crkve, se moli za novi izljev ...

zavičajni muzej kalinovac - Srce

nica sela Kalinovca” seljaka Ivana Aurera iz 1938. godine, kulturno povijesni prikaz “ Selo i župa Kalinovac” fra. Paškala Cvekana iz 1991. godine, “Bijeg u.

Fenomen krštenja u Duhu

mr. sc. fra Ivo Pavić. Danas mnogi 'istaknuti ... od njih sve počelo, kao da su otkrili u Crkvi ponovno otkrili zaborav- Njihove knjige i seminari ostavili. 'toplu vodu.

U duhu Aloha - Huna.org

U duhu Aloha. Napisao: Serge Kahili King. S engleskog preveo: Nenad Maljković. “Aloha duh” poznati je naziv za stav prijateljskog prihvaćanja po kojemu je.

konzervatorska studija - Zavičajni muzej Našice

GRAD NAŠICE. GRAĐEVINA. VELIKI DVORAC PEJAČEVIĆ U NAŠICAMA. VRSTA PROJEKTA KONZERVATORSKA STUDIJA. BROJ PROJEKTA 2/017.

Litanije Duhu Svetom - vjeronauk.net

Litanije Duha Svetoga. Gospodine, smiluj se. Kriste, smiluj se. Gospodine, smiluj se. Kriste, čuj nas. Kriste, usliši nas. Oče nebeski, Bože smiluj nam se.

Devetnica u čast Duhu Svetomu

Devetnica u čast Duhu Svetomu. Dođi, Duše Sveti, napuni srca svojih vjernih, i užezi u njima oganj ljubavi svoje. 1) Dođi, Duše Sveti, duše mudrosti. Nauči me ...

Ozdravljenje kroz počivanje u Duhu

Duhu popratni je fenomen koji često prati molitvu za unutar- nje i fizičko ozdravljenje. Duh Sveti ... molitva polaganja ruku bila gotova, fra Ivo je pozvao sve one.

Proljetni salon 2011. - Zavičajni muzej Travnik

14 tra 2011 ... KUT. AK akrilik na platnu ( 30x40 ). Maja Kovacevic-Lepir. CVIJET kombinovana ( 37x33 ) ... VODENICA ulje na lesonitu ( 54x41 ). SEOSKA.

ZAJEDNICA OPĆINA BJELOVAR ZAVIČAJNI MUZEJ ČAZMA ...

za časopis "Arheološki pregled" i 3 priloga za. "Zdravstveni ... na morfologiji krvnih stanica riba. 171 - S t r u č ... Medjimurja. Fotografska registracija svih radova.

ZAVIČAJNI MUZEJ STJEPANA GRUBERA ŽUPANJA Savska 3 ...

12. studenoga 2011., Vinkovci ( HAZU Centar za znanstveni rad Vinkovci). ... emisiji Vinkovačke televizije pod naslovom „Tu oko nas“ na temu ... Zavičajni muzej u Županji nekoliko puta je objavljivao video stranice o raznim izložbama i.

povijest-rock-scene - Zavičajni muzej Našice

i slično), stranog (Beatlesi) te zabavne glazbe (Mišo Kovač, Krunoslav Kićo. Slabinac i slično). Nastupaju uglavnom na ... pjesmama na hrvatskom. CV članova.