Sveučilište u Zagrebu - Repozitorij PMF-a

u ovom radu. To je malena vrsta guštera koja živi u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji,. Srbiji, Crnoj Gori, Italiji, Francuskoj i Švicarskoj, a unesena je i u ...

Sveučilište u Zagrebu - Repozitorij PMF-a - Srodni dokumenti

sveucilište u zagrebu - Repozitorij Agronomskog fakulteta u Zagrebu

Dvofaktorijalni poljski pokus postavljen je po metodi slučajnog ... klijanje graha minimalna temperatura je 8 do 10 °C, ali u takvim uvjetima dolazi do slabijeg.

sveučilište u zagrebu - Repozitorij Stomatološkog fakulteta u Zagrebu

(5,7,10). Nagli prekid uzimanja alkohola u ovisnika može uzrokovati po život opasno ... Prestanak pijenja alkohola poboljšava prognozu za bolesnike s ovom.

sveučilište u zagrebu - Repozitorij UNIPU - Sveučilište Jurja Dobrile ...

jeftinije uređaje cijena popravka često jednaka ili blizu vrijednosti kupnje novog uređaja ... 6 Tokić, I., Planirano zastarijevanje i upravljanje kvalitetom, 14. ... ne koristi toksičan antifriz i rashladne tekućine, ne koristi ulje i nema komplicirano.

Sveučilište u Zagrebu - Repozitorij PMF-a

u ovom radu. To je malena vrsta guštera koja živi u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji,. Srbiji, Crnoj Gori, Italiji, Francuskoj i Švicarskoj, a unesena je i u ...

sveučilište u zagrebu - Repozitorij PMF-a - unizg

metilacija DNA uključena je u brojne procese koji se odvijaju u organizmu kao inaktivacija X kromosoma, razvitak tumora, starenje, genomski imprinting.

sveučilište u zagrebu prirodoslovno ... - Repozitorij PMF-a

Krebsov ciklus, ili ciklus limunske kiseline, sastoji se od niza reakcija u kojima se jedna molekula acetil-CoA oksidira do šest molekula ugljikovog dioksida.

sveučilište u zagrebu - Repozitorij Veleučilišta u Karlovcu

Konstruiranje naprave za štancanje . ... Slika 95. prikazuje žig probne naprave. ... Alat za rezanje i probijanje lima sastoji se od gornjeg pomičnog sklopa ... Rebec, B.: Naprave (konstrukcija, izrada, eksploatacija), Sveučilište u Zagrebu – FSB,.

sveučilište u zagrebu - Repozitorij Hrvatskih studija

svega nižeg od ranga bataljuna radio je Ministar unutarnjih poslova na ... 213 Radikal je početkom siječnja 1922. objavio članak u kojem je za naručivanje ubojstva optužio baš ... susreo grupu bankovnih činovnika da pjevaju hrvatske pjesme. ... Državne policijske vlasti su bile uprave policije u sjedištima banovina, uprava ...

Iva Soža Sveučilište u Zagrebu Prirodoslovno ... - Repozitorij PMF-a

obalnih laguna. Provedeno je istraživanje ekološkog stanja dvaju obalnih laguna u proljeće i ljeto. 2018. godine u sklopu projekta „Priprema stručne podloge za ...

sveučilište u zagrebu - Repozitorij Fakulteta strojarstva i ...

Promjena iznosa ovješene mase vozila . ... Promjena dimenzija kotača vozila . ... ili na 50 km/h se izvode od modularnih elemenata (gume ili plastične mase), dok se u ... a nakon njihovog odobrenja nadalje se nacrt šalje prometnoj policiji.

SVEUČILIŠTE U ZAGREBU - Repozitorij Stomatološkog fakulteta u ...

Stomatološki fakultet, Sveučilište u Zagrebu ... stomatolozi često odbijaju liječiti HIV pozitivnog pacijenta nakon što oni priznaju ... Naručivanje isključivo na.

sveučilište u zagrebu - Nacionalni repozitorij završnih

24 stu 2019 ... Osnovni podatci i maloprodajne cijene vozila u Hrvatskoj . ... Clio, Škoda Octavia), electric vehicles (Renault Zoe, Nissan Leaf) and a hydrogen ...

sveučilište u zagrebu - Repozitorij Farmaceutsko-biokemijskog ...

Nesteroidni antiinflamatorni lijekovi (NSAIL) skupina su lijekova s analgetskim, protuupalnim i antipiretskim djelovanjem te se zbog toga koriste za suzbijanje ...

Sveučilište u Zagrebu Prirodoslovno ... - Repozitorij PMF-a - unizg

20 kol 2019 ... povezanosti (frekvencija trajekata, doba dana u kojem je plovidba koncentriranija ili bi ... Cjenik za prijevoz na trajektnoj liniji Supetar – Split.

Medicinski fakultet SVEUČILIŠTE U ZAGREBU - Repozitorij ...

Snižen je u bolestima plućnog parenhima (emfizem, intersticijska fibroza, ... poremećaja (plućna hiperinflacija, opstrukcija centralnih i/ili perifernih dišnih puteva.

sveučilište u zagrebu prirodoslovno-matematički ... - Repozitorij PMF-a

NACIONALNIH PARKOVA HRVATSKE. IMPROVEMENT IN PRESENTING NATURAL PROPERTIES IN. CROATIAN NATIONAL PARKS. Viktorija Valjak.

Sveučilište u Zagrebu - Repozitorij Prehrambeno-biotehnološkog ...

PRISUTNOST POLICIKLIČKIH AROMATSKIH UGLJIKOVODIKA U HRANI – ... Sažetak: Policiklički aromatski ugljikovodici (eng. polycyclic aromatic ...

sveučilište u zagrebu - Repozitorij Veterinarskog fakulteta

hipertireoidizam te smanjeno lučenje ili hipotireoidizam. Kao što je već rečeno, hormoni štitnjače djeluju na ubrzavanje bazalnog metabolizma, što znači da u ...

sveučilište u zagrebu - Repozitorij Medicinskog fakulteta - MEF

U slučajevima kada je ulazna rana smještena na plosnatoj kosti (lubanja, rebra), na kosti nastaje ... Pirogalol ili pirogalolna kiselina (C6H3(OH)3) je kristalna.

sveučilište u zagrebu medicinski fakultet - Dr Med | Repozitorij ...

8 svi 2017 ... POVEZANOST METABOLIČKOG SINDROMA I VISCERALNE ... visceralna pretilost kao čimbenik rizika, budući da se adipozno tkivo danas ...

sveučilište u zagrebu prirodoslovno matematički ... - Repozitorij PMF-a

hrani, bradavice u krastača, metatarzalne kvržice nogu, pandže u žabe Xenopus, ... Jestiva zelena žaba ustvari je hibrid između male zelene žabe (Pelophylax ...

SVEUČILIŠTE U ZAGREBU KINEZIOLOŠKI FAKULTET - Repozitorij ...

je uz trening primjenjivao i korigirani program prehrane utvrđen je bolji ... Leđa veslanje. Insanity. Obrnuti sklek. Kružni trening. 2. Ramena predručenje. Biceps.

sveučilište u zagrebu - Dr Med | Repozitorij Medicinskog fakulteta ...

Kako izbjeći epiziotomiju i rupturu međice III. i IV. stupnja? ... Izvođenje antenatalne perinealne masaže od 35 tjedna trudnoće može znatno umanjiti potrebe za ...

sveučilište u zagrebu - Repozitorij Kineziološkog fakulteta ...

Vratni i lumbalni dio kralježnice su u svakodnevnim ... Ozljede vratne kralježnice u sportu. ... 28. 3.2.2. Prikaz vježbi jačanja mišića lumbalnog dijela kralježnice.

sveučilište u zagrebu - Repozitorij Medicinskog fakulteta

strani potkoljenica, koje nastaju pritiskom listova na šine pri kraju zaveslaja. Sve su te rane mogući ulazni put za bakterijske infekcije, koje nisu rijetkost.

Sveučilište u Zagrebu - Repozitorij Prirodoslovno-matematičkog ...

snježnog pokrivača za 14 odabranih postaja te temperature tla na sedam dubina: 2, ... je padala u Ogulinu, a po četiri dana na Pargu, Zagreb-Plesu i u Krapini. ... http://m.sibenik.in/vremenska-prognoza/foto-ovako-izgleda-ledena-katastrofa-u-.

sveučilište u zagrebu - Repozitorij Međimurskog veleučilišta u ...

NIKOLINA KOVAČIĆ. PONAŠANJE POTROŠAČA. CONSUMER BEHAVIOUR. DIPLOMSKI RAD. MENTOR: Dr. sc. Damira Đukec, v. pred. ČAKOVEC, 2015.

sveučilište u zagrebu muzička akademija - Repozitorij PMF-a

Morska voda se kreće u određenom smjeru, a struje mogu biti stalne, periodične ili povremene pojave. To su tople ili hladne "rijeke" vode u oceanima.

sveučilište u zagrebu veterinarski fakultet - Repozitorij Veterinarskog ...

Difenbahija (lat. Dieffenbachia) ... Ricinus communis) je ukrasna, ljekovita i otrovna višegodišnja zeljasta ... Cijela biljka je otrovna, a najviše list (Folia. Nerii seu ...

sveučilište u zagrebu - Repozitorij Šumarskog fakulteta Sveučilišta u ...

Analiza podataka studija rada i vremena i izrada modela za izračun proizvodnosti. 28 ... ili više cjepača drva i/ili profesionalnim linijama za cijepanje i rezanje.

sveučilište u zagrebu fakultet prometnih znanosti - Repozitorij ...

HAK aplikacija za informiranje [30] ... se mogu koristiti za izračun rute putovanja. ... upravljanje javnim inter-urbanim (na veće udaljenosti) autobusnim prijevozom. ... Interaktivna karta – kompaktna verzija poznate HAK-ove interaktivne karte, ...

Sveučilište u Zagrebu - Repozitorij Šumarskog fakulteta Sveučilišta ...

120 SS). Razmnožavanje zelenim reznicama u praksi bi se moglo preporučiti možda samo kod jarebike i njezinih kultivara dok ostale tri vrste nemaju visok.

sveučilište u zagrebu - Repozitorij Fakulteta hrvatskih studija

svega nižeg od ranga bataljuna radio je Ministar unutarnjih poslova na ... 213 Radikal je početkom siječnja 1922. objavio članak u kojem je za naručivanje ubojstva optužio baš ... susreo grupu bankovnih činovnika da pjevaju hrvatske pjesme. ... Državne policijske vlasti su bile uprave policije u sjedištima banovina, uprava ...

sveučilište u zagrebu - Repozitorij Fakulteta kemijskog inženjerstva i ...

je modeliranje i optimizacija šaržnog procesa proizvodnje etilnih estera višemasnih ... Iz ovih trendova može se vidjeti da su ulaganja u biodizel velika, kao.

sveučilište u zagrebu - Repozitorij Tekstilno-tehnološkog fakulteta ...

... koji ih koriste. Ključne riječi: pređa, čvor, izviđački čvor, vlačna svojstva, čvrstoća ... je teško razvezati kada je uže mokro, sam po sebi služi kao zastavni čvor.

sveučilište u zagrebu geotehnički fakultet - Repozitorij Geotehničkog ...

Mjerodavni intenzitet oborine i očitava se sa ITP krivulja, krivuljakoje prikazuju vjerojatnost pojavljivanja različitih kratkotrajnih intenziteta oborine za različita ...

sveučilište u zagrebu - Repozitorij Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u ...

F. Goodenough (1926, prema Šimrak, 2010/11) primijenila je dječji crtež čovjeka kao mjeru inteligencije djeteta. Nešto kasnije, Karen Machover (1949, prema.

sveučilište u zagrebu - Repozitorij Metalurškog fakulteta Sveučilišta ...

29 lip 2015 ... Izv. prof. dr.sc. Stjepan Kožuh – zamjenski član ... upotrebljava se difunkcionalni katalizator, kojim se istodobno kataliziraju reakcije razgradnje,.

sveučilište u zagrebu - Repozitorij Fakulteta prometnih znanosti

odlagali u reciklažno dvorište sabirnog centra. ... Reciklažno dvorište (RD) je građevina namijenjena razvrstavanju i ... RD Kajzerica, Žarka Dolinara br.5. 7.

sveučilište u zagrebu - Repozitorij Veleučilišta u Karlovcu - VUKA

Slika 4. Sustav nezavisnog oslanjanja sa pomicanjem kotaĉa u . ... Mjerenje promjene geometrije gume 20x1.75" na izboĉenoj podlozi. ..................... 35. Slika 23.

Sveučilište u Zagrebu Fakultet političkih znanosti ... - FPZG repozitorij

10 lip 2016 ... Kultne Borosane i platnene tenisice Startas postale su svjetski hit te upisale ... Cijena gležnjača kretala se od 599 do 649 kuna. Obuća je ...

Fakultet političkih znanosti Sveučilište u Zagrebu ... - FPZG repozitorij

Prokurative, Tvrđava Gripe i druge (www.visitsplit.com). Ipak, Split je i grad koji nudi zabavu - od brojnih klubova i barova, preko uličnih događanja do festivala ...

sveučilište u zagrebu filozofski fakultet - Repozitorij FFZG-a - unizg

što je Loomen, Školska učilica, Nacionalni portal za učenje na daljinu Nikola Tesla, i dr. Ovdje će se navesti najpopularnije CARNET-ove usluge i alati e-učenja ...

Sveučilište u Zagrebu Fakultet političkih znanost ... - FPZG repozitorij

Izjavljujem da sam diplomski rad “Nastanak kazališne predstave Šest likova traži autora”, koji sam predao na ocjenu mentorici prof. dr. sc. Marini Mučalo ...

sveučilište u zagrebu filozofski fakultet sveučilišta u zagrebu odsjek ...

doma započelo je tjelovježbeno društvo Hrvatski Sokol 1883. godine. ... kako je zbor u kazalištu sudjelovao na premijeri Prejčeve opere Vječni ženik i ... pretplati i tiskanju kompozicija Pere Ž. Ilića, letak s narudžbenicom zbornika Novi akordi,.

sveučilište u zagrebu filozofski fakultet sveučilišta u zagrebu ... - darhiv

4 ruj 2018 ... OPĆENITO O KNJIŽNICAMA GRADA ZAGREBA I GRADSKOJ KNJIŽNICI . ... povijesti i povijesnog razvoja Gradske knjižnice u Zagrebu.

Sveučilište u Zagrebu Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu Katedra ...

definicije prostitutke ili prostitucije, odnosno primjećuje postojanje zapanjujuće šarolikosti ... Žene i kazna zatvora, Pravni fakultet Sveučilišta u Rijeci, Rijeka,.

Sveučilište u Zagrebu Filozofski fakultet u Zagrebu Odsjek ... - darhiv

Referentna zbirka školske knjižnice - teorijski pregled . ... U diplomskom će se radu teoretski opisati referentna zbirka, građa od koje se ona sastoji i način na koji ...

sveučilište u zagrebu učiteljski fakultet u zagrebu university of ...

UČITELJSKI FAKULTET U ZAGREBU. UNIVERSITY OF ZAGREB. FACULTY OF TEACHER EDUCATION ... [email protected] Tajnica uredništva / Board ...

Sveučilište u Zagrebu Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu ...

30 pro 2017 ... svog oca, čini nam se danas ludom, kada ga je svaki strijelac mogao bez ... reda, Joso Krmpotić feldpater i dvorski kapelan, Blaž Bošnjak ...

sveučilište u zagrebu filozofski fakultet u zagrebu odsjek za ...

Zoonimi (bakalar, szczupak), hiperonimi zoonima (riba, rak) i njihove izvedenice (sumiaste ... procesu i govornik bira sastavnice prema značenju koje svezi želi dati (Menac 2007: 9). ... Nabrojane osobine frazema odnose se na frazeologiju u užem smislu. Ustaljeni ... pesce in 'acqua, portugalski- estar como peixe na água.

Sveuĉilište u Zagrebu Prehrambeno - Repozitorij Prehrambeno ...

Kupinovo vino je zbog svog osebujnog okusa, blagog i ugodnog mirisa te ljekovitosti ... Jedan od njih bila je visoka cijena vina zbog kojeg se ono smatralo ...

SVEUCILISTE U ZAGREBU STUDENTSKI CENTAR U ZAGREBU ...

29 svi 2019 ... SVEUCILISTE U ZAGREBU. STUDENTSKI CENTAR U ZAGREBU. Zagreb, Savska cesta25. Sanacijski upravitelj. KLASA: 1 12-081 19-03/0 I.

Sveučilište u Zagrebu Studentski centar u Zagrebu

Novi ustroj SC-a Zagreb dio je sanacijskog procesa koji podrazumijeva promjenu zastarjelog modela ... radovi su završeni u Stjepan Radić i Cvjetno naselje.

SVEUCILISTE U ZAGREBU - STUDENTSKI CENTAR U ZAGREBU.pdf

centar u Zagrebu (dalje u tekstu: Studentski centar) za 2018. ... odnose na tehničko održavanje (obnova studentskog doma Lašćina, uređenje poslovnih ... rezultatima natječaja, 161 student po posebnim odlukama Ministarstva te 297 Erasmus.

SVEUČILIŠTE U ZAGREBU FILOZOFSKI FAKULTET U ZAGREBU ...

Ključne riječi: barok, Varaždin, palača, Herczer, Sermage, muzej ... Sermage prodaje palaču 1791. godine te tako palača dolazi u vlasništvo obitelji Drašković.

Sveučilište u Zagrebu bira rektora - Sveučilište u Splitu

29 sij 2018 ... Zrinka Grancarić, nazočili su pavobraniteljica za ravnopravnost spolova. Višnja Ljubičić, državna tajnica Ministarstva za demografiju, mlade ...

Sveučilište u Zagrebu – Studentski centar Zagreb SVEUČILIŠTE U ...

Sveučilište u Zagrebu – Studentski centar Zagreb ... cijevi centralnog grijanja, tople i hladne vode u iznosu 113.927,00 kn, usluga servisa i popravka raznih ...

SVEUČILIŠTE U ZAGREBU SVEUČILIŠTE U SPLITU

26 kol 2019 ... kasović Tina, Vukorepa Kristi- na, Vukušić Martina ... pristupnici uz potpisanu prijavu prilažu: životopis, dokaz o državljan- ... Mladen Fancev –.

sveučilište u puli - Repozitorij UNIPU - Sveučilište Jurja Dobrile

Prometna infrastruktura je preduvjet razvoja prometa, a promet, budući da se ... Cestovni, željeznički, zračni i vodeni promet su sve prisutniji i važniji u cijeloj ...