Uzgoj kineskog kupusa

15 kol 2013 ... Kupusni moljac. Premda je u našoj zemlji uzgoj kineskog kupusa ograničen na manjim površinama kao delikatesno povrće, struka ga smatra.

Uzgoj kineskog kupusa - Srodni dokumenti

Uzgoj kineskog kupusa

15 kol 2013 ... Kupusni moljac. Premda je u našoj zemlji uzgoj kineskog kupusa ograničen na manjim površinama kao delikatesno povrće, struka ga smatra.

Uzgoj kupusa.pdf

Temperature iznad 25 C negativno utiču na rast i razviće. ... poželjno bi bilo odrezati deo lisne mase kako bi smanjili isparavanje vode ... Kupusova muva. Inkorpo- racija. 1,5 l/ha. 4g/kg semena. 5 l/ha. 1,5-2,5 l/ha ... Hemijska zaštita: Basudin 40 WP, Actara, ... Pirimor 50 WG, Mospilan 20 SP, Karate 2,5EC, Fosfamid 40…

Numericka ogranicenja kineskog abakusa

Za potrebe toga postoje dva uvjeta: poznavanje tablice mnozenja i poznavanje zbrajanja na abakusu. Iako se mnozenje prirodnih brojeva, koje i jest ono što ...

ludoški luk bolјi od kineskog - Suboticke Novine

14 сеп 2019 ... pogačice,zvane langošice. Sećam se i onih trauma koje smo imali prilikom izlaska iz. Mađarske. I onih po co dan ponavljanih reči „Imate li šta ...

razvoj kineskog gospodarstva u razdoblju od 2000. - Repozitorij ...

1 ožu 2015 ... Kineska vanjska politika i gospodarstvo u odnosu na Hrvatsku . ... Nakon toga će biti navedeno kakav je odnos Hrvatske i Kine, koliki je utjecaj.

Popis odobrenih projekata na 9. zasjedanju hrvatsko-kineskog ...

environments in Croatia and China. Ana Gavrilović. University of Zagreb, Faculty ... Ankica Kovač. University of Zagreb, Faculty of. Mechanical Engineering and.

SEMENSKA PROIZVODNJA KUPUSA

IZVOD: Na nasem podrucju, kupus ima dugu tradiciju gajenja, kao i ... Sadnja glaviea se obavlja tako ~to se otvaraju brazde i rueno postavljaju biljke.

Brzo ki¹eljenje kupusa - Coolinarika

Priprema. 1. Za brzo kišeljenje kupusa je važno da se kupus drži u kuhinji ili trpezariji (na toplom) i zbog toga je bitno da imate nekakvu kantu/malo bure koje ...

Štetnici kupusa na području Hercegovine

stjenice, kupusni moljac, veliki kupusar i kupusna sovica. Štetnici kupusa. Buhači(Phyllotreta spp.) su sitni tvrokrilci koji se često mogu zapaziti na uzgajanom ...

295 ekonomika uzgoja kupusa na obiteljskom gospodarstvu ...

agrotehnički zahvati, organizacijski aspekti i ekonomika proizvodnje kupusa. ... Sadnja kupusa je obavljena na međuredni razmak od 70 cm, razmak u redu.

Preuzimanje RL 4-5_Sok crvenog kupusa kao univerzalni indikator ...

rezanje, gaza ili cjedilo, crveni kupus. – pet epruveta, stalak za epruvete, mala i velika žlica, otopina crvenog kupusa, solna kiselina iz kućanstva, alkoholni ...

POREKLO KUPUSA - Institut za ratarstvo i povrtarstvo, Novi Sad

Nije naodmet u kuvani kiseli kupus umešati malo ... boranija, paradajz, blitva, kelj i cvekla, preporuĉuju se u ishrani ... Bez obzira za koji tip proizvodnje se odluĉimo, neophodo je ispoštovati ... Štetoĉina provodi zimu u stadijumu lutke u zemljištu. Ona je oko 3 ... Naliv sa odreĊenom koncentracijom konzervansa dozira se u.

Proizvodnja kupusa.pdf - Institut za ratarstvo i povrtarstvo, Novi Sad

esfenvalerata, lambda-cihalotrina, tau-fluvalinata, emamektin-benzoata, hlorantraniliprola. Kupusni moljac (Plutella maculipennis Curt.) Leptiri se javljaju krajem ...

Ljetna sadnja kupusa Zelena rezidba breskve Što i ... - Sjemenarna

je sadnja na južnoj strani. Ponekad jednostavno ne ... Osim sjetve, aktualna je i sadnja presadnica povrća: ... cvjetača, brokula i ostale vrste iz porodice krstašica ...

Maškarana jota od 40 kila kupusa i – 70 kila ... - Rotary Club Rijeka

14 velj 2010 ... bistro Vlačina, restoran. Ronjgi, caffe bar Premijer,. Rozi bar, pizzeria Paris, re- storan pizzeria Anić, resto- ran Municipium, pekarski obrt Sokol ...

Uzgoj borovnice

Rasadnik Žižek d.o.o.. Trg bana Jelačića 11. 40326 SVETA MARIJA ... Ivan Žižek, dipl. ing. agr. e-mail: [email protected] web: www.rasadnikzizek.hr.

UZGOJ PRASADI

Ako se prasci nakon odbića hrane po volji, uputno je u smjesu dodati 20 % ječma, poslije čega se prelazi na starter do postizanja tjelesnih masa od 15 kg.

UZGOJ KUPUSNJAČA

kelj pupčar, lisnati kupus (raštika), kelj i kasni kupus. Nerijetko, ove ... Za uzgoj ranog kupusa vrlo su dobra lakša ilovasto-pjeskovita tla, dok su za srednje.

UZGOJ SMOKAVA

Brojni povijesni podaci dokazuju da se smokva još u pretpovijesno doba uzgajala ... Rezidba se obavlja za mirovanja, a u vegetaciji valja ispraviti greške i ukla-.

UZGOJ FAZANA

(fazanerije) uz pomoć inkubatora, toplih baterija, veštačkih kvočki i volijera. Za vreme ... kod manje intenzivnog načina za leženje jaja koriste se kvočke, a kod intenzivnog ... -posle izvaljivanja pilića detaljno se dezinfikuju kaseta i valjaonik da ...

Gljive za uzgoj

uzgoj u Francuskoj. Danas se ... Uzgoj - duž oblice promjera 20-25 cm i dužine oko metar, sačine se tri reza do dubine 2/3 ... se micelije bukovače. Svaki rez ...

UZGOJ BROKULE

Kod proizvodnje brokule za preradu traže se sitniji cvatovi što se postiže gušćom sadnjom te se sadi 8 do 20 biljaka/m2. Sorte. Sjetva. (mjesec/tjedan). Sadnja.

UZGOJ RUŽA

tipovi i oblici cvata i rasta: Àajevke, polianta, floribunde, grandiflore i mini ruže. Po. naÀinu rasta mogu se podijeliti na grmolike ruže i penjaÀice. Sadnja ruža.

UZGOJ GLJIVA

Osnovni dijelovi gljive koji se prvi uočavaju su klobuk i stručak. Boja klobuka može varirati od bijele boje (plemenita pečurka, bijela pupavka), do krem i.

UZGOJ MALINA

13 lip 2005 ... udruge proizva aÀa ili kooperanata. Uzgoj malina na malim posjedima danas ima posebno veliko znaÀenje. Plodovi plemenitih sorti maline ...

Hidroponski uzgoj

Institute for Adriatic Crops – Split, Croatia. KAMENA VUNA. PERLIT ... Cijena. • Automatika - 35 000.00 kn/4000m2. • Zasnivanje nasada – 120.00 kn/m2.

Uzgoj i tov gusaka - PBF

c) Pasmine za proizvodnju vune; vune i mesa; mesa i vune d) Kombinirane ... Hibridne kokoši nesilice i tovni pilići ili takozvani linijski hibridi su osnovica ...

uzgoj ribe

„Jačanje kapaciteta za primjenu integralne prevencije i kontrole zaga ivanja u Bosni i ... oko 30 uzgajališta salmonidnih vrsta koja koriste betonske bazene.

Uzgoj kruške.pdf

konzumirano jabučasto voće u Bosni i Hercegovini su: jabuka i kruška. Što se tiče ... Trevuška rana, Starkrimson, Rana Morettinijeva, Santa Maria, Viljamovka.

SAVJETI ZA UZGOJ KRUMPIRA

Rani krumpir bit će kvalitetan i dobro će roditi ako se pravilno odaberu vrlo rane i rane sorte, posade naklijali i deklarirani gomolji, nastire zemljište i biljke pokriju.

UZGOJ SVINJA NA OTVORENOM

domaća bijela svinja x crna slavonska svinja. F1 x duroc domaća bijela svinja x turopoljska svinja. F1 x duroc. Potrebne površine. Na 1ha preporučuje se držati ...

Postrni uzgoj povrća

tati sve čimbenike klime, posebno zbroj topline po mjesecima. ... su u vrijeme sjetve ili sadnje povrća znatnije izraženi sušni dani u duljem razdoblju. Tamo se od.

UZGOJ BISERNICA - Repozitorij PMF-a

BIOLOŠKI ODSJEK. PERLIKULTURA – UZGOJ BISERNICA (Bivalvia: Pteriidae) ... ligamentom, a cijela struktura se naziva školjka. Ljuštura je građena od tri ...

UZGOJ I NEGA GMIZAVACA

Najčešće su kajmani, gavijali i aligatori manje agresivni od krokodila, mada to ne mora biti uvek slučaj. Za krokodile koji su manji od 1m za obuzdavanje je ...

UZGOJ PONIJA U HRVATSKOJ

25 sij 2006 ... dodaje, da visina do grebena nije jedini kriterij koji definira ponije. Većina pasmina ... Foto 1. PASTUH JOLE (ŽB 170000103) RODEN 2003.

UZGOJ I OBUKA JAZAVČARA

ostavljajući svoj trag kod pasmina kao što je šar pej. Psi kao što je sibirski haski, ili psi za vuču saonica iz arktičkog kruga, također su uključeni u radnu skupinu.

Uzgoj pčela - UniZd

zajednici varira od nekoliko desetaka do preko 100.000 tisuća radilica, a uz medonosne pčele jedini su socijalni insekti u porodici Apidae. Matica i radilice ...

uzgoj kornišona - RZ AGRO

ocjedita i što ravnija (zbog korištenja sistema za navodnjavanje). ... Vodeni filter: Sastavni dio sistema za navodnjavanje, postavlja se poslije pumpe na alkaten. ... reda i pustiti da voda protiče kroz sistem 5-7 minuta odnosno dok iz cijevi ne.

UZGOJ KADULJE (Salvia sp.)

SVEUČILIŠTE J.J. STROSSMAYERA U OSIJEKU ... Završni rad. Osijek, 2016. ... U pučkoj medicini kadulja je gotovo obavezna za zaustavljanje krvarenja ili.

Kavezni uzgoj šarana

Izgradnja i opremanje kaveznog sistema. • Kavezni sistemi za gajenje šarana mogu biti od različitih materijala, različitih oblika, sa ili bez potopljene čvrste ...

HIDROPONSKI UZGOJ KRASTAVACA

poručiti uzgoj kultivara koji razvija veći broj plodova i ostvaruje veći tržni prinos na ... Krastavci su uzgajani uz armaturu od polipropilenske mreže, visine 200 cm.

Uzgoj Žižula /Zizyphus jujuba

Žižula (Zizyphus jujuba) je voćna vrsta koja raste na našem mediteranskom ... Sjemenjak žižule i sadnica u kontejneru spremni za sadnju ... sokovi i rakije.

uzgoj aronije - Savjetodavna služba

se procjenjuje da intenzivnih nasada aronije ima svega oko 20 hektara ... REZIDBA. Grm se formira tako da se posađena sadnica u proljeće prikrati na 2-3 pupa ...

Uzgoj goveda br. 1 siječanj 2019.

Sukladno zakonu i potpisanom ugovoru između saveza i HPA, i u protekloj godini redovan posao saveza bio ... RVet = ReproVet – Veterinarska stanica Križevci.

SORTE BOROVNICA ZA EKOLOŠKI UZGOJ

U ovom radu prikazane su sorte za ekološki uzgoj borovnica prema ... prikazan ekološki uzgoj borovnica gdje su obuhvaćene cjeline o pripremi tla, sadnji, ... U Belgiji se pokazalo da cijena proizvoda više utječe na kupovinu od zemlje.

UZGOJ SANSKIH KOZA NA OPG-u ŽEGER

hrani za koze, hranidbi koza i proizvodnji kozjeg mlijeka na gospodarstvu. ... Otkupna cijena mlijeka u 2014. godini bila je od 4,50 do 4,70 kn za kg mlijeka.

Uzgoj crvenog i crnog ribizla

crnog ribizla po tome što se crveni ribizl bere ručno, a crni mehanizirano. ... Ključne riječi: ribizl crveni, ribizl crni, sadnja, izbor terena, sadni materijal. 1.

uzgoj kopnenih puževa - Repozitorij PMF-a

Puž vinogradnjak je najpoznatiji puž na tržištu jer se puno upotrebljava u kulinarstvu, ali je po uzgoju na drugom mjestu, iza Cornu aspersum jer nosi manje.

Plantažni uzgoj paulovnije - Paulovnija.hr

15 ožu 2018 ... provjereni na tržištu. Neke od internetskih adresa rasadnika gdje se mogu kupiti sadnice paulovnije: www.paulovnija.hr, Mirtalis d.o.o.. Zagreb,.

Hidroponski uzgoj povrtnih kultura

paprika, patlidžan, salata i druge vrste lisnatog povrća, te razne vrste rezanog cvijeća i jagode. Iako se u ... Supstrati za uzgoj mogu biti organski, anorganski i ...

Uzgoj kalifornijskih glista - optimus.CMS

1. UZGOJ KALIFORNIJSKIH GLISTA (EISENIA FETIDA) I PROIZVODNJA ORGANSKOG. ĐUBRIVA (HUMUSA). UVOD. Najveći proizvoĎači kalifornijskih glista i ...

Uzgoj sadnica hrasta lužnjaka

prisutna je dilema izme|u klasi~ne i kontejnerske sadnice. Puno je ... Kontejneri za proizvodnju sadnica hrasta lu`njaka i kitnjaka (I. red HIKO V265; II. red QPD.

UZGOJ DOMAĆIH ŽIVOTINJA - PERADARSTVO

Ova pasmina poslužila je za stvaranje hibrida za proizvodnju konzumnih jaja. ... Naziv inkubator potječe od latinske riječi incubatio što znači nasađivanje jaja.

UZGOJ CVIJEĆA U ZAŠTIĆENOM PROSTORU

mreže za zasjenjivanje, sadni materijal ili sjeme, gnojiva i zaštitna sredstva, lončići, kontejneri, zemlja), pa na kraju i uzgojeni cvijet mora biti skuplji kako bi se ...

UTJECAJ HRANIDBE NA UZGOJ HRČAKA

hranidbe životinja. dobivale vitaminski dodatak Muvisel® - prašak (2 g/l). Nadalje, u dijelu pokusa je uz mišju hranu i. Muvisel dodavan i Praxiten 15. Praxiten 15.

UZGOJ BILJAKA I EKO - FOOZOS Repozitorij

uzgoju jagoda, sadnja se mora obaviti u srpnju ili najkasnije poĉetkom kolovoza. Potrebno je ... Pretproljetna i rana proljetna sadnja se smatra bolja. Ipak ne ...

UZGOJ PERNATE DIVLJAČI - PREPELICA

Pilići su potrkušci i ostaju u jatu do selidbe. Za njih je karakteristično da u početku uzimaju više hrane animalnog porijekla (mravlja jaja), a kasnije prevladava ...

Ekološko voćarstvo – uzgoj jabuka

Posebnu pažnju treba posvetiti njezi, zaštiti, berbi te skladištenju. Ključne riječi: jabuka, sorta, tlo, klima, položaj, korijen, podizanje nasada, sadnja, gnojidba, ...

priručnik za uzgoj aronije - Tehnoalarm!

Jedna od glavnih prepoznatljivosti aronije su prelijepi bijeli cvijetovi, koji cvatu u kiticama. ... čokolade, sokove, likere, jogurt, desertna vina, rakiju.U kuhinji se ...

UZGOJ I NJEGA ALOE VERE

Biljka Aloe vera poznata je tisućama godina i ušla je u povijest najrazličitijih ... lateks (žućkasti ekstrakt iz unutarnjih listova biljke), a kasnije gel lista Aloe vere.